» » H2 True Molecular Hydrogen Supplement (60 tablets)

H2 True Molecular Hydrogen Supplement (60 tablets)

Rated 5.00 out of 5 based on 1 customer rating
(1 customer review)

$65.00

  • H2 For Younger Looking Skin
  • Therapeutic Benefits For Over 170 Disease Models
  • Increases Cellular Hydration
  • Supports Mitochondrial ATP (energy) Production
  • Selective Antioxidant. Goes After Sick and Diseased Cells and Aids In The Production of More Protective Enzymes
  • Regular Use Heightens Physical and Mental Energy
  • Safe. No Cytotoxic Side Effects and Safe For All Age Groups
  • Easy To Take. Dissolves in Water

 

Description

What Is H2 True?

H2 True turns regular water into hydrogen water. The short story is that when you drink hydrogen water the tiny hydrogen bubble molecules actively seek out sick and diseased cells – bind to them and flush them out of your body.

Thankfully, this is not marketing hype. The therapeutic benefits of using molecular hydrogen for better health and disease reversal has been documented in over 700 scientific studies covering over 170 disease models. Studies go back as far as 1798! Yes, hundreds of years.

So, what is hydrogen water? Hydrogen water is water enriched or infused with hydrogen gas (H2), also known as molecular hydrogen. This means that hydrogen molecules when dissolved in water release hydrogen gas. This makes the water fizzy, sort of like when you drink a carbonated beverage. Hydrogen gas is made up of two hydrogen atoms (H2) that are covalently bonded (shared electrons). This gas has a neutral charge and is the smallest and lightest gas in the universe. These qualities make hydrogen gas extremely unique because it means H2 can get anywhere it wants to in your body, including passing the blood-brain barrier, and into subcellular compartments such as the mitochondria of your cells. Molecular hydrogen is also known as a therapeutic medical gas with amazing medical potential that is becoming the biggest thing in the scientific community.

How To Take H2 True

The easiest and most efficient method is by simply dropping an H2 True tablet in water, waiting only a few minutes and then drinking it. In all cases, molecular hydrogen (H2) easily enters the bloodstream and is transported throughout the body ready to get to work gobbling up free radical cells that are doing harm in your body.

Each bottle has 60 tablets and you simply dissolve one tablet a day in water and drink. Always place the tablet in a water container with a secure closing lid and then wait for it to dissolve before drinking.

1 review for H2 True Molecular Hydrogen Supplement (60 tablets)

  1. Rated 5 out of 5

    Carla S

    I love H2 True tablets! The Hydrogen water is easy to make and the tablets dissolve fast in my glass of water. I carry the tablets in my purse, so I can have H2 water whenever I want. I love how this water makes me feel – I just feel great everyday. I think clear and have energy throughout the day. I really notice the difference if I forget to drink it maybe for a couple of days and I start getting that dragging, foggy feeling. When I drink it I know its detoxing my body and since we’re constantly exposed to toxins I drink it everyday. It’s made a difference for me and I highly recommend as a daily supplement along with a healthy diet and healthy lifestyle.

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product Video

What is hydrogen-rich water? Isn’t all water 2/3rds hydrogen?

Why should I drink water saturated in hydrogen gas, or hydrogen-rich water?

How much H2 should I consume daily?

What type of water is best to use to prepare my tablets?

Can I wait longer than 20 minutes when preparing my H2 TRUE H2 water?

My bottle says wait 15-20 minutes. Can I drink it sooner?

Should I add anything else to my water?

What if there is residue or undissolved chunks left?

Is this product natural?

Are there any side effects from H2?

Is this the same as consuming hydrogen peroxide?

Is the tablet, or water explosive or flammable?

Why H2 TRUE tablets over hydrogen sticks, or other water soluble or ingestible tablets?

 

 

 

1. What is hydrogen-rich water? Isn’t all water 2/3rds hydrogen?
Answer: Hydrogen rich water is regular water that has been saturated with molecular hydrogen, or hydrogen gas (H2). Water, or H2O, is a chemical compound consisting of 2 hydrogen atoms (H) bonded with an oxygen atom (O). Hydrogen-rich water is a solution of H2 (molecular hydrogen) gas, that is simply dissolved in to H2O (water). Think of ‘carbonating’ water, used in sparkling waters and soda pops, but instead of using CO2 (carbon dioxide) gas, using H2 (molecular hydrogen) gas.

 

 

2. Why should I drink water saturated in hydrogen gas, or hydrogen-rich water?
Answer: Although research is in its early stages, with the seminal article being published in Nature Medicine in 2007, so far over 600 studies have been published indicating improvements in over 170 different disease models across every organ in the body. While more research is needed, studies have suggested that hydrogen-rich water is an effective tool in reducing oxidative stress, amongst many other potential benefits. Feel free to peruse the ‘studies’ section, or visit the non-profit hydrogen education site: http://www.molecularhydrogenfoundation.org

 

 

3. How much H2 should I consume daily?
Answer: There is limited evidence to suggest the best dosing protocols of molecular hydrogen, but we have found that a minimum of 1-2 tablets per day is required, with some using 5-6. Many people find greatest effect by consuming 4 tablets, or 4 bottles of water per day for the first 30 days, and then if you choose, reduce the dosage to 2 per day.

 

 

4. What type of water is best to use to prepare my tablets?
Answer: While any type of water will work, with no difference between filtered, distilled, or tap, For health reason I would recommend some type of filtered water.

 

 

5. Can I wait longer than 20 minutes when preparing my H2 TRUE water?
Answer: Yes, absolutely. In fact, the longer you wait the higher the total amount of H2 in your water!(up to around 12 hours we have found depending on the container). Just make sure to drink your water relatively quickly after opening. Even if you don’t want to wait longer than 20 minutes, the reaction will finish in the stomach affording you with the rest of the H2 benefits.

 

 

6. My bottle says wait 15-20 minutes. Can I drink it sooner?
Answer: Yes. The tablets are typically dissolved within 3-4 minutes of adding them to water. If you are in a rush, feel free to drink after 5 minutes, you will still be receiving adequate levels of H2. If using an open glass rather than a sealed container, it is OPTIMAL to drink it sooner, literally the second the tablet finishes dissolving!

 

 

7. Should I add anything else to my water?
Answer: We recommend adding a fruit juice to your water, either a citrus fruit or apple juice. It speeds up the reaction and allows for higher levels of H2.

 

 

8. What if there is residue or undissolved chunks left?
Answer: First off, make sure to shake your bottle once or twice in the first 3-5 minutes of the reaction, and again before opening, which will solve this. This is just undissolved magnesium, and it is perfectly safe to ingest- in fact, it will just react in your stomach to create even more H2, so drink up! Sometimes the delicate chemistry of our tablets and the water leaves some remnants of the magnesium, especially if the water you used was extra cold.

 

 

9. Is this product natural?
Answer: Yes: Being a reaction between the element magnesium, and water- to create H2, or molecular hydrogen, a molecule comprised of 2 hydrogen atoms, which is the Universe’s oldest atom, not much could qualify as more natural!

 

 

10. Are there any side effects from H2?
Answer: In over 600 published articles no side effects have been observed. Hydrogen is used to prevent decompression sickness at thousands of times higher concentrations.

Note that these tablets do contain magnesium- so exceeding the RDA of Magnesium can have associated risks (i.e diarrhea). We suggest limiting to no more than 6 tablets daily. In certain people with diabetes H2 may exert a hypoglycemic effect, which can be normalized by patients lowering their insulin injection levels. So it is important to monitor glucose and insulin for diabetics.

 

 

11. Is this the same as consuming hydrogen peroxide?
Answer: While popular in some circles for claimed therapeutic benefits for specific ailments, food grade hydrogen peroxide [H2O2] is in no way similar to dissolved molecular hydrogen [H2] other than they both contain the word ‘hydrogen’. Hydrogen peroxide is a strong oxidizer and is used as a bleaching agent and disinfectant. Molecular hydrogen [H2] is a reducing agent/anti-oxidant.

 

 

12. Is the tablet or water explosive or flammable?
Answer: No. The levels of magnesium in the H2 TRUE tablet are too low to be flammable, as is the level of hydrogen in the water created. Hydrogen has to exceed 4% of the atmospheric pressure to be explosive.

 

 

13. Why H2 TRUE tablets over hydrogen sticks, or other water soluble or ingestible tablets?
Answer: H2 TRUE is by far the most powerful hydrogen creator on the market. Capable of producing enough H2 to saturate 500ml of water with 13 PPM*(parts per million) of H2, this far exceeds what any of the other methods can achieve. By contrast, both ionizers and hydrogen sticks typically produce between 0.1-0.5 PPM of H2, while degrading in performance over time.